Zo spot je tussen de solden jungle wat écht voor jou gemaakt is

Zo spot je tussen de solden jungle wat écht voor jou gemaakt is

 

De koopjes zijn van start gegaan in heel de Benelux. Exciting, maar het aanbod kan nogal schreeuwerig zijn: twee plus één, stapelkorting, laatste kans. Natuurlijk is het mooi meegenomen als je kostbare centen kunt besparen, maar de kern van een geslaagde shopsessie blijft onaangetast door de solden: koop alleen waar je helemaal achter staat. Bij curvy ladies slaat dat veelal op de fit. Je moet je er lekker in voelen. Dus hoe kies je de beste pasvorm uit tijdens het shoppen? Axent schiet te hulp.

 

De juiste maat

Tijdens de solden is het verleidelijk om je vertrouwde merken links te laten liggen en de grote warenhuizen in te duiken voor iets nieuws. Alles is immers toch betaalbaar. Experimenteren is heel leuk en gezond, want stijl verandert mee met je ervaringen, maar er zitten risico’s aan onbekende labels. Bij Axent scannen wij ons aanbod vooraf al op fits die goed passen bij dames met grotere maten en vallen de maten ongeveer zoals je gewend bent, maar confectiematen lopen steeds vaker uiteen. Waar bij het ene merk een M er ook wel als S’je mee door kan, is bij het andere label de grootste maat nog aan de kleine kant. 

 

Voor je zomaar iets nieuws inslaat, raden wij dan ook altijd aan om de maatvoering van een merk te controleren. Vraag het bij voorkeur in aan een winkelier of googel ernaar. Soms is het labeltje minder van belang door slimme ontwerptrucs, speciaal gericht op volslanke vrouwen. Deze prachtige voile midirok in rimio-blauw van Xandres heeft bijvoorbeeld een elastische tailleband, waardoor hij al snel perfect aansluit op jouw lichaamseigen shape. 

 

Sierlijk silhouet

De ‘optimale pasvorm’ is iets heel persoonlijks. Misschien hou je van wijde items van lichte stofjes die zwieren als je de zon tegemoet loopt, terwijl een bodycon jurk je ook fantastisch zou staan. Als je het even niet weet, kun je altijd terugvallen op de basisregels van het figuur die nadrukkelijke vormen afkleden en vlakke delen juist benadrukken. Is jouw shape bijvoorbeeld peervormig, ook wel type-A? Dan zijn je heupen relatief breed. Om je lichaam in een meer evenwichtige vorm te brengen, kun je de nadruk leggen op je bovenlijf. Bijvoorbeeld met felle kleuren en glanzende stoffen, zoals in deze bloemige statement piece van satijn. Wat ook werkt, is een top met details, zoals ruches, strikken of bijvoorbeeld de bijzondere cut-out in dit topje van Yesta. 

 

Dezelfde tactiek pas je toe op een appelfiguur – als je schouders juist breder zijn dan je heupen. Om je bovenlijf iets af te slanken en de aandacht op je benen te leggen, raden we loszittende blouses aan met een mooi decolleté. Daardoor lijk je meteen iets langer. Probeer bijvoorbeeld dit paarse koopje van Signature, met beeldige watervalkraag. Weet wel waar je aan begint: begerige blikken gegarandeerd.

 

Voor, achter, links, rechts

De uitspraak ‘doe eens een rondje voor de spiegel’ is er met een reden. We zijn soms geneigd om in de winkel snel iets aan te schieten. Passen vinden we gedoe en misschien ook een beetje te en public. Toch is ons advies met klem om wel die tijd te nemen en jezelf van alle kanten goed te bekijken. Een top die van achteren iets langer is kan bijvoorbeeld heel flatterend werken, terwijl de voorkant niet zo bijzonder is. Alleen als je de 360-view tot je neemt, zie je het effect. Hetzelfde geldt voor deze appelgroene cardigan. De eerste indruk op model is al heel fris en vrolijk, maar pas in beweging wordt duidelijk hoe elegant de split om haar lichaam valt door de zware stof van goede kwaliteit. Hetzelfde geldt voor een outfit in laagjes. Check je complete aangezicht door over beide schouders naar jezelf te turen. Ga je ervan blozen, dan zit je goed!

 

De solden zijn een uitstekend moment om in je kast te kijken en eventuele wensen in te slaan. Maar doe dat wel bewust. Kies niet enkel op basis van de grootste korting, maar wat je effectief denkt te gaan dragen. Dat soort aankopen zijn voor eeuwig.

 

Toch liever advies op maat? Stuur een bericht of kom langs in de winkel. Ons team kijkt graag met je mee zodat je geen miskopen doet en alleen maar koopt waar je écht blij van wordt.


Dit vind je misschien ook leuk

Example blog post
Example blog post
Example blog post